Coin Lecture

Digital Payment Day

Wist je dat… 89% van de Belgen de voorkeur geeft aan digitaal betalen, hoewel de meerderheid van de betalingen nog cash gebeuren. Febelfin lanceert samen met de volledige sector en de handelsfederaties de eerste Digital Payment Day op zaterdag 11 mei.

Verkies een digitale betaaloplossing boven cash

Maar liefst 63% van alle betalingen in ons land gebeurt nog met cash geld. Toch verkiest 89% van de Belgen een digitale betaaloplossing boven cash. Dit blijkt uit een bevraging in opdracht van Febelfin, de Belgische federatie van de financiële sector. Het ontbreken van de mogelijkheid om met de kaart of smartphone te betalen is het grootste struikelblok voor meer dan de helft van de Belgen, waardoor ze nog steeds cash geld zullen bovenhalen. Op basis van de bevraging blijkt dat 11,4% van de Belgen eens weggegaan is in een handelszaak omdat er geen mogelijkheid bestond om digitaal te betalen. Toch heerst er bij heel wat consumenten nog een gevoel van wantrouwen en onwetendheid over nieuwe betaaloplossingen zoals contactloos betalen en betalen met de smartphone.

Kunnen jouw klanten ook digitaal betalen?

Hoewel de meerderheid van alle betalingen in ons land nog met cash betaald worden, geven steeds meer Belgen de voorkeur aan digitaal betalen. Volgens een studie blijkt dat bijna de helft van de Belgen het liefst betaald met de debetkaart. Daarnaast verkiest zo’n 19% een betaalapp (bankapp, Payconiq by Bancontact, Google of Apple Pay) en 9,4% de kredietkaart. Mobiel betalen zit in de lift.

Makkelijk. Snel. Veilig.

Met digitaal betalen bedoelt men betalingen met de kaart of met de smartphone als alternatief voor betalingen met cash.

Het is veilig. Voor jou én voor je klanten: minder cash (en rosse muntjes) in je za(a)k.

Het is makkelijk: (Bijna al) je klanten hebben een debet- en/of een kredietkaart en/of een smartphone.

Het gaat snel en eenvoudig: geen muntjes tellen, geen wisselgeld.

Het is handig én aantrekkelijk voor toeristen.

Het geeft je zaak een eigentijds imago.

Het vermindert het risico op kassafouten en op vals geld.

Het vereenvoudigt je administratie en je kassa-opmaak.

Het is hygiënisch, een groot voordeel als je met voeding werkt.

Het is milieuvriendelijk: minder papieren biljetten en minder geldtransporten.

site web par Kluwer EasyWeb